Regional inkubatorprocess

För nystartade och unga företag i hela Kalmar län finns möjlighet att få hjälp med affärsutveckling i länets regionala inkubatorprocess.

Dekorativ bild föreställandes en glödlampa som symboliserar en god idé.

På uppdrag av Region Kalmar län drivs den regionala inkubatorprocessen av Kalmar Science Park, som erbjuder sina tjänster inom affärsutveckling till nystartade och unga företag i alla länets kommuner. Kalmar Science Park har mångårig erfarenhet av inkubatorverksamhet och strävar efter att hjälpa kreativa och lokala idéer och företag att växa till hållbara globala affärer.

Den regionala inkubatorprocessen är en långsiktig satsning. Avtalet med Kalmar Science Park är på tre år. Därefter ska modellen utvärderas, för att på bästa sätt forma den fortsatta satsningen.

Verktygslåda för kommunikation

Du som jobbar med näringsliv i någon av länets kommuner kan använda material för att tipsa företag i kommunen om den regionala inkubatorprocessen. Det finns generella texter och även artiklar och filmer om goda exempel från en del kommuner. Det är fritt fram att använda materialet som det är eller justera det utifrån dina behov.

Om Boost Chamber

Boost Chamber är ett förinkubatorprogram som bygger på beprövad startup-metodik och är ett första steg till eget företag och/eller en möjlighet att komma vidare in i inkubatorprocessen. Idébärare och entreprenörer från hela Kalmar län är välkomna att söka till Boost Chamber.

Här finns kampanjmaterial för Boost Chamber som du fritt kan använda i dina kanaler:

Kampanjmaterial på Kalmar Science Parks webbplats

Linus Linquist berättar om Boost Chamber.

Kampanjfilm om Boost Chamber.

Till sociala medier

Kampanjbild om Boost Chamber.
Kampanjbild om Boost Chamber.

Textvariant 1

Nu utmanar vi dig i <namn på kommunen> att utveckla ett företag som svarar upp till framtidens utmaningar. Det här är din chans. Ta den!

Anmäl dig till Boost Chamber på: https://kalmarsciencepark.se/boostchamber/

Textvariant 2

Redo att utveckla nästa generations produkter och tjänster som förändrar världen? Eller åtminstone gör den lite roligare, bättre eller enklare att leva i?

Ta första steget med landets mest innovativa gäng! Anmäl dig till Boost Chamber på https://kalmarsciencepark.se/boostchamber/

Du står för idén och drivet – vi står för resten.

Textvariant 3

Våga ta steget och satsa på din dröm! Gör som Carola, Salah, Linda, Marcus, med flera runt om i länet - Gå Boost Chamberprogrammet och få pepp, stöd, kontakter och kunskapen att ta din idé till nästa nivå! 🙌

Till epost-utskick

Kom och prova dina vingar tillsammans med oss!

Nu är det dags för en ny omgång av det hyllade programmet där du får pepp, stöd, kontakter och kunskaper att ta din affärsidé till nästa nivå.

Boost Chamber är ett intensiv-program som bygger på beprövad startup-metodik. Här får du utveckla ditt företag och din idé – tillsammans med andra i samma situation och genom skarpa möten med potentiella kunder. Du får prova rollen som entreprenör och fundera över vilken roll du ska ha om du ska bygga vidare på ditt företag.

Nästa Boost Chamber startar #DATUM#!
Programmet pågår under cirka tolv veckor där du får professionell feed-back och affärscoachning. Du behöver inte ha några förkunskaper, men vi vill att du är en driven person som är villig att avsätta den tid som programmet kräver.

Dags att förverkliga drömmen och ta nästa kliv?

Läs mer om Boost Chamber

Till webbsida och nyhetsbrev

Boost Chamber bygger på beprövad startup-metodik och är ett första steg till eget företag. Idébärare och entreprenörer från hela Kalmar län är välkomna att söka till Boost Chamber. Här får du i grupp utveckla och testa din affärsidé i en kreativ miljö, tillsammans med andra entreprenörer som brinner för innovation.

Under programmets gång får du tillgång till professionell feedback och individuell affärscoaching. Vi spetsar ditt erbjudande, identifierar din kund och utforskar om din idé har potential att lösa problem i fler områden.

Du får bland annat:
– Testa din affärsidé skarpt mot potentiella kunder
– Börja designa hur du kan kommersialisera din tjänst eller produkt
– Prova på rollen som entreprenör
– Ett värdefullt nätverk av experter och andra entreprenörer

Program som är öppet för entreprenörer från hela Kalmar län, är cirka tre månader långt och efter Boost Chamber är du redo för nästa steg. Ett steg kan vara att gå vidare till Incubator för att skräddarsy en affärsplan som sätter fart på ditt företag eller använd dina nya kunskaper när du erövrar världen och skapar hållbara affärer.

Artiklar och filmer om lokala bolag

Emmaboda

Nyhet: Farmerrain - Världens första klimatvänliga vinylregnkläder

Kalmar

Nyhet: Virtual Ways vill förbättra fastighetsbranschen

Nyhet: Nu lanseras plattformen Inputs

Nyhet: Det företagare vill och borde göra innan de måste

Nyhet: B.Salus vinner en plats i Incubator

Mörbylånga

Nyhet: Freelayer - Smart täcke för fyrbenta vänner

Nyhet: Freelayer tilldelas ÅForsk entreprenörsstipendium

Nyhet: Grassroots Biochar - Salah satsar på det svarta guldet

Nybro

Nyhet: Bill Gates backar upp inkubatorbolaget Cemvision

Nyhet: Cemvision - De har lösningen på ett världsproblem

Oskarshamn

Nyhet: Homecraft - Koll på boendet med smart app

Västervik

Nyhet: Cresponix nytt bolag i Incubator får investering av känd entreprenör

Ladda ner bilder och flyer

Boost Chamber bild 1

Boost Chamber bild 2

Boost Chamber flyer

Kontakt