Exportprogrammet – nyckeln till framgångsrik export

Hösten 2024 välkomnar vi återigen små och medelstora företag (max 249 anställda) verksamma i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län att delta i vårt gemensamma exportprogram. Programmet riktar sig till företag som funderar på att börja exportera, eller som står inför en internationell satsning.

Exportprogrammet - nyckeln till framgångsrik export samt logotyper från de organisationer som samarbetar.

I programmet får ni lära er mer om de marknader som ni vill växa på, hur det fungerar med internationella tull- och handelsregler samt hur era affärer och satsningar kan finansieras. Genom Exportprogrammet får ni möjlighet att tillsammans möta och lösa utmaningar kopplat till att expandera internationellt samtidigt som ni får nätverka med både andra företag i liknande situationer och aktörer specialiserade på export och internationell handel.

Innehåll i Exportprogrammet: 

Marknadsanalys och marknadsval

3 oktober klockan. 9:00-12.30, Karlshamn.

Metoder för att välja land och marknad. Kostnads- och intäktsanalys med syfte att diskutera olika faktorer. Föreläsare: Business Sweden

Tull, moms och transportvillkor vid internationell handel

24 oktober klockan 9:00-12.30, Växjö.

Metodik och verktyg/resurser för att beräkna tullar vid import och export. Introduktion till hur internationella frihandelsavtal fungerar och kan användas. Föreläsare: Enterprise Europe Network och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Finansiering för internationella satsningar

7 november klockan 9:00-12.30, Kalmar

Finansiering som konkurrensfördel, utvecklingsstöd samt Almis lån och investeringsupplägg. Föreläsare: Exportkreditnämnden, Svensk Exportkredit, Almi samt Region Kalmar län, Region Kronoberg och Region Blekinge.

Anmälan

Anmäl ditt intresse senast den 16 september 2024 till Region Blekinge 

Inbjudan Exportprogrammet

Om exportprogrammet

Exportprogrammet genomförs av Regional Exportsamverkan i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län där följande aktörer ingår: Almi, Enterprise Europé Network, Business Sweden, EKN, SEK, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Business Blekinge, Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län. Aktiviteten är finansierad av EU:s Regionala Utvecklingsfond och Tillväxtverket.

Kontakt

Thomas Tiger
handläggare företagsstöd Region Kalmar län
010-358 83 70
thomas.tiger@regionkalmar.se

Liselott Wentzel
Almi Företagspartner Blekinge
0455-43 51 29
liselott.wentzel@almi.se

Valon Rama
Almi Företagspartner Kronoberg och Kalmar Län
0470-70 74 05
valon.rama@almi.se

Relaterat

Läs mer om etablering och investering och vår samverkan med Business Sweden